Ledig flanellkostym

En välsydd kostym är en mycket långsiktig investering. Denna flanellkostym firar i år 10 år i min garderob. Den kan bäras på mängder av olika sätt, och idag kombinerades den med italiensk chambray skjorta, och TDC-slipsen.

En grå flanellkostym är ett av de mest användbara plaggen i den manliga höst och vintergardetoben. Menswear profiler av idag bygger inte sällan sina flöden på att visa upp olika nya klädesplagg i merparten av sina inlägg, under mycket lång tid. Det ger ofta en väldigt skev bild av ägandet och användandet av bra kläder.

Vi vet alla att mycket få normala, verklighetsförankrade garderober är uppbyggda på det sättet. I verkligheten är ett plagg som en kostym något man använder långt oftare än intrycket som ges i många stilbloggare och instagramprofilers flöden.

En chambray-skjorta, ofta refererad till som ”denim-skjorta”, är ett mycket snyggt sätt att ge en flanellkostym en än mer avslappnad framtoning. Chambray, är en indigofärgad twill-väv. Denim, är det långt mycket grövre och tyngre tyg som jeansbyxor sys av. Tillsammans med en flanellslips skapar de en mycket behaglig och välklädd harmoni.

En ärvd klocka höjer alltid stilgraden.

Små subtila detaljer som att klockans urtavla med pärlemor lyster, harmonierar med skjortans pärlemorknappar är snudd på löjligt nördigt, men likväl våldsamt tillfredställande.

Riktiga hängslen tillverkas av Thurston, och fästs med knappar.

Accessoarer som riktiga, välsydda hängslen blir mest till glädje för dig själv som bärare, tills du tar av dig kavajen. De bör med fördel göras av en klassisk tillverkare som Albert Thurston. Detta par, sydda av blått birdseye tyg har detta ursprung, gjorda för varumärket Sharp & Dapper. De bruna stropparna harmonierar färgmässigt med skorna du bär. De gör sig bäst på byxor med lite högre skuren midja.

Inomhus tassels av mocka, från C&J

Jag har spenderat fasligt stora delar av min tid sedan april 2020, i mitt hem, på behörigt socialt avstånd från stora delar av den svenska allmänheten. Då är det trevligt att ändå ha glädje av sina skor, inomhus. Mycket praktiskt, då den 75 år gamla fiskbensparketten är sval att gå på vintertid.

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s