Fair Isle väst från Amidé Hadelin

Stickade västar är mångsidiga och användbara både funktions- och stilmässigt. Nyligen införlivades denna vackert Fair Isle mönstrade väst från Amidé Hadelin. Det färgrika mönstret öppnar för mängder av kombinationsmöjligheter.

Fair Isle-mönstrade stickade plagg kommer och går i modet, men har en permanent cementerad plats i den tidlöst stiliga garderoben. Tack vare svängningar i modet får vi dock mellan varven större chanser att hitta välgjorda varianter. Amidé Hadelin tillverkar alla sina plagg via Sanna specialister. Deras västar stickas i Scotland hos ett litet familjeföretag med lång erfarenhet.

Kvalitetsmässigt krävs inga långa konstlade utläggningar. Stickningen är tät, och de fem knapparna av horn är bedövande härliga och välplacerade. Knappslån har en välsydd förstärkning på baksidan, vilken gör knapphålen tåligare och att västen sitter snyggare på plats i knäppt läge.

Storleken på dessa västar är generös, utan att vara bylsig. Jag är 185cm, väger 79kg och kan ledigt bära en stl. M som fortfarande sitter aningen löst i ryggen. I produktbeskrivningen uppmanas man att gå upp en storlek för lösare passform, men det skulle jag avråda från, såvida ni inte har ett extra generöst midjemått.

Det är otroligt trevligt att kombinera Amidé Hadelin’s Fair Isle västar. Som synes i inläggets första bild, fungerar det här relativt småskaliga Fair Isle-mönstret även ihop med en gunclub-rutig kavaj, om de ingående färgerna harmonierar nedtonat. Färgerna i västens mönster öppnar även för möjligheter att kombinera den med såväl gröna som marinblå, ljusgrå och mörkare bruna kavajer och kostymer.

När det kommer till slipsar, väljer jag ofta en variant av ull i en av västmönstrets mörkare färger, men möjligheterna till snygga kombinationer är oändliga. Manchesterkostymen vara färg fungerar synnerligen bra med denna bruna variant av västen, kommer från gamla pålitliga Tweed Gentlemen’s Clothier på Odengatan.

Detta inlägg publicerades i Stil. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar